Građani najčešće kupuju male kućne aparate

Građani belu tehniku i kućne aparate ove godine kupuju nešto više nego prethodnih godina, poručuju prodavci. Najčešće se kupuju mali kućni aparati, ali i frižideri, zamrzivači i šporeti. Prilikom kupovine većih aparata građani se češće odlučuju za one skuplje i kvalitetnije, kako bi im što duže trajali.

Dok stariji sugrađani, penzioneri, tvrde da ne pamte kad su svoj dom obogatili sa nekim novim kućnim aparatom, oni mlađi i zaposleni kupuju nešto češće. Uglavnom kućne aparate kupuju kada se stari pokvare, a tvrde da je izbor u gradu veliki, kao i raspon cena, te da se za svačiji džep nađe po nešto.

Prodavci su, zadovoljni prodajom u proteklih godinu dana. Tvrde da se kupci ugolavnom odlučuju za skuplje i kvalitetnije artikle. Kupci manje iznose plaćaju uglavnom u gotovini, dok skuplje aparate najčešće plaćaju odloženo, na kredit ili čekovima građana.

Iz prodavnice Dudi Co navode da postoje i oni artikli koji se kupuju sezonski, te se tako zimi najviše prodaju grejna tela, dok se leti građani odlučuju za kupovinu frižidera i klima uređaja.