Gradiće se novi objekat U Institutu za onkologiju Vojvodine

U Instititu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici gradiće se novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata. To je potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i dodao da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekat.
S obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način, dugoročno bi se rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje najtežih onkoloških bolesnika, ali i bolesnika koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.
Prilikom obilaska radova na adaptaciji i rekonstrukciji Klinike za internu onkologiju, sekretar Gojković obišao je i prostor gde uskoro počinju građevinski radovi za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulator.
U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Posle kompletne adaptacije tog prostora, koja podrazumeva neophodan građevinski deo radova, kompletnu zamenu kanalizaciono-ventilacionih i elektroenergetskih instalacija, planiran je smeštaj i instaliranje ovih aparata.
Nažalost, u ovu zdravstvenu ustanovu godinama nije bilo značajnijih ulaganja pa je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje, podsetio je sekretar Gojković i dodao da će nabavkom dva nova akceleratora za zračenje i najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu biti rešen problem liste čekanja.