Grad izdaje u zakup 16 poslovnih prostora

Lokalna samouprava objavila je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 16 lokacija u gradu. Iako je bio na listi i na prošlom oglasu, u junu, prostor u kojem je nekada bila dobro poznata poslastičarnica “Ravel” još uvek čeka svog zakupca. Rok za dostavljanje pismenih ponuda je 9. oktobar, a mogu učestvovati fizička, pravna lica i preduzetnici.

Značajan broj poslovnih prostora restitucijom je vraćen starim vlasnicima, u centru grada proglašena kulturna dobra prešla su u ruke Direkcije za imovinu Republike Srbije, što je dovelo do toga da je relativno mali broj privlačnih poslovnih prostora dostupan. Nekoliko njih se nalazi u prigradskim mesnim zajednicama: Hajdukovo, Mala Bosna i Mišićevo. Najznačajniji prostor koji se trennutno nudi zakupcima, a koji je bio i na prošlom oglasu, jeste nekadašnji “Ravel” koji se prostire na 260 metara kvadratnih. Početna cena zakupa je ostala ista i iznosi 183.820 dinara, a predviđena namena je sektor trgovine.

U istoj zgradi nalazi se još jedan poslovni prostor, kao i u suterenu i izdaje se za stare zanate. Poslovni prostori izdaju se u zakup putem prikupljanja pismenih ponuda na rok od 5 godina. Mogu učestvovati fizička, pravna lica i preduzetnici, rok za dostavljanje ponuda je 9. jun, a komisija će doneti odluku o dodeli 13. oktobra. Kern je podsetio i da je u prethodna dva oglasa u zakup izdato 14 poslovnih prostora.

Ponude se podnose poštom na adresu Gradska uprava Subotica, Trg slobode 1 ili putem Službe za opštu upravu i zajedničke poslove u zatvorenoj koverti, u Uslužnom centru na šalterima 10, 11 ili 12. Svi zainteresovani mogu se obratiti Službi za poslovne prostore Gradske uprave na brojeve telefona: 024/626-801, 024/626-936 ili 024/626-858, radnim danima od 9 do 13 časova.