Gosti iz Bratislave posetili Tehničku školu

Tehničku školu „Ivan Sarić“ posetili su gosti iz Tehničke škole iz Bratislave, i tom prilikom razgovarali o mogućnostima saradnje između ove dve škole. Inicijativa za saradnju potekla je od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Na današnjem sastanku predstavnici ove dve škole razgovarali su o mogućnostima buduće saradnje, takođe, govorilo se i o obukama za nastavnike, kao i o zajedničkim projektima. Iz Tehničke škole „Ivan Sarić“ navode da su ovakvi sastanci dragoceni zbog razmene informacija, znanja i iskustva.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje poručuju da je neophodno povezivati škole iz Srbije sa školama u regionu, a o važnosti opovezivanja škola svedoče i zaključeni regionalni sporazumi sa regijama u Slovačkoj i Mađarskoj. U saradnji sa školom iz Bratislave najdragocenija su njihova iskustva u ioblasti dualnog obrazovanja.

Gosti iz Bratislave podsećaju da su bratislavski samoupravni okrug i AP Vojvodina još 2011. godine potpisali sporazum, o saradnji te da već dugi niz godina realizuju veoma uspešnu saradnju. Ova poseta predstavlja još jedan u nizu dokaza o uspešnosti saradnje.

Iz Pokrajinske vlade napominju da podržavaju sve kvalitetne projekte koji se tiču obrazovanja, te da o tome svedoče i konkursi na koje ima pravo svako da konkuriše. Takođe napominju da su spremni da ovu specifičnu saradnju finansijski podrže i mimo konkursa.