„Golubice“ deklasirale rivalke sa 7:0 za plasman u UEFA ligu šampiona, među 32 najbolje ekipe Evrope

Početni udarac pripao je Spartaku kao i prvi atak prema golu domaće ekipe. U 9. minuti prilikom jednog obećavajućeg napada Alina Baka je oborena u kaznenom prostoru. Austrijska deliteljica pravde Marina Aufschnaiter se nije dvoumila da pokaže na belu tačku. Siguran egzikutor je Violeta Slović. Spartak je poveo sa 0:1.


U 19. minuti Alina Baka prodire o desnoj stani, šalje poprečnu loptu koju Kejl Dejvis lukavo propušta, a Tijana Filipović je šalje u nebranjenu mrežu za 0:2. U 30 minuti domaći tim je u izglednoj prilici da smanji rezultat, ali požrtvovana Milica Kostić nije dozvolila iznenađenje pri čemu je u kontaktu sa Leonorom Zelovom izvukla deblji kraj, ali bez ozbiljnijih posledica. U 34. minuti Alina Baka i Kejl Dejvis uz prelepu kombinaciju stvaraju izglednu priliku ali je šut Dejvisove završio u naručju bugarske golmanke.

Rezultat na 0:3 povisuje Tijana Matić na asistenciju Tijane Filipović u 42. minuti. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor

Dugo poluvreme je nastavljeno u dominaciji Spartkovih igračica. U 53. minuti akcija Matić – Filipović završila se samo prelepim šutom pod prečku od strane Tijane Matić. Golmanka je uspela da loptu prebaci iznad prečke u korner. Alina Baka pravi prodor po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor i upućuje korisnu loptu u peterac. Loptu prihvata Anastasija Ćirić i manirom vrsnog strelca je šalje u mrežu za 0:4. Obruč oko gola bugarskih šampionki sve jače se steže. U 72. minuti nakon kombinacije Baka – Filipović, Tijana Matić poentira za 0:5. Samo dva minuta kasnije rezultat je 0:6. Tijana Filipović je asistirala, a Alina Baka je postigla šesti gol. Tačku na meč u 90+3 minutu postavila je izvanredna Tijana Matić.