Gol Tavambe odlučio pobednika derbija trećeg kola Super fudbalske lige u Subotici

U derbiju trećeg kola prvenstva Super lige fudbaleri Partizana, juče, su,  u  Subotici,savladali mladi tim Spartaka sa minimalnih 1:0. 

        Pobedonosni gol za aktuelnog državnog prvaka postigao je Gael Leandro  Tavamba, u 30. minutu. 

         Zbog ekstremno visokih temperatura, termin odigravanja ovog meča menjan je, čak, tri puta, ali, bez obzira na to, na tribinama Gradskog stadiona, u nedelju, od 19 časova,  okupilo se preko četiri i po hiljade ljubitelja fudbala. 

          Uprkos porazu, plavi golubovi bili su ravnopravan protivnik mnogo jačim i iskusnijim gostima, a već od prvog minuta obe ekipe prikazale su borbenu igru, koja nije obilovala sa ozbiljnijim prilikama za postizanje gola. 

            Ovaj pogodak Beograđana kao da je osokolio crno-bele, pa su oni do isteka prvih 45 minuta imali još dve izgledne šanse  da povećaju svoje vođstvo, prvo preko Uroša Đurđevića u 32. minutu, a potom i preko Sume, u 39. minutu, ali je golman Subotičana Miloš Ostojić, ipak, ostao nesavladan.

                 U drugom poluvremenu u igru je, umesto Emila Abaza,  ušao kapiten plavih golubova Vladimir Torbica, koji je uspeo da sanira svoju povredu,pa je nastavak ovog meča započeo u mnogo bržem ritmu. 

                   Zahvaljujući tome, gledaoci su imali prilike da, pod reflektorima, vide više opasnijih akcija, i sa jedne, i sa druge strane, ali je rezultat prvog poluvremena ostao nepromenjen i bodovi su otišli za Beograd.

       U četvrtak, 10. avgusta, na programu je vanredno kolo, u kojem će fudbaleri Spartaka biti gosti ivanjičkog Javora, koji je u ovom kolu izgubio, pred svojim navijačima, od novajlije u superligaškom društvu, šabačke Mačve sa visokih 4:0, a peto kolo, u kojem Subotičani dočekuju, upravo, ekipu čivijaša, na programu je u ponedeljak, 14. avgusta.