Gimnastičarke „Spartaka“ osvojile su drugo mesto na Apsolutnom prvenstvu Srbije

Gimnastičarke Sokolskog društva „Spartak“, u sastavu: Nina Šabić, Staša Rakić, Nađa Ristić, Lejla Erceg i Noemi Vakula, predvođene trenerima Nadom Drakulić i Milošem Vucelićem, u konkurenciji osam ekipa osvojile su drugo mesto na Apsolutnom prvenstvu Srbije, koje je, proteklog vikenda, održano u Novom Sadu.

Pored tog takmičenja, Subotičanke su izuzetno uspešno nastupile i na Državnom šampionatu po kategorijama, na kome je juniorka Nina Šabić, od 16 medalja, osvojila šest odličja, među kojima, čak, pet sija zlatnim sjajem. Osim toga, ova rezultatski najuspešnija vežbačica „Spartaka“ u apsolutnoj konkurenciji, po seniorskim propozicijama, izborila se za još šest medalja i, zahvaljujući tome, postala je jedan od najozbiljnijih kandidata za predstojeće Evropske igre mladih.

Ove godine, korona virus gimnastičarkama Sokolskog društva „Spartak“ onemogućio je učešće na međunarodnim takmičenjima, a sva domaća nadmetanja protekla su bez prisustva publike.

Sve to dovelo je i do toga da se poslednja dva nadmetanja u 2020. godini održe onlajn putem, što, svakako, predstavlja novinu u ovom sportu, na koju su morale da se naviknu ne samo takmičarke, već i njihovi treneri, ali i sudije, među kojima je bila i Subotičanka – Nada Drakulić.