Gimnastičari Partizan-Željezničara doneli su iz Mađarske 25 medalja

Gimnastičari Partizan-Željezničara doneli su iz Mađarske 25 medalja

Predstavnici Gimnastičkog društva Partizan-Željezničar, predvođeni trenerom Robertom Milutinovićem, osvojili su ukupno 25 medalja, od kojih su 11 zlatnih, 10 srebrnih i četiri bronzane, na tradicionalnom, 16. po redu, DKMT Kupu, koji je ordržan u Kiškunhalašu.

U prvoj kategoriji takmičili su se dečaci do 10 godina, a u pojedinačnoj konkurenciji u višeboju Mihajlo Strajnić zauzeo je prvo mesto. U finalnom delu nadmetanja po spravama Balaž Gombaš bio je treći u vežbi na vratilu. Aleks Čupak okitio se srebrnim odličjem u vežbama na parteru i konju sa hvataljkama, dok je na razboju bio treći. Mihajlo Strajnić izborio se za tri zlatne medalje na konju sa hvataljkama, razboju i vratilu, dok se u krugovima plasirao na drugu poziciju, a na parteru i u preskoku bio je treći.

U višebojskom takmičenju u kategoriji od 11 do 12 godina pojedinačno Romeu Juđaku pripalo je prvo mesto, a Filip Kulić bio je drugi. Osim toga, u finalu po spravama Juđak se našao na pobedničkom postolju u vežbama na parteru, razboju i vratilu, a drugi je bio na konju sa hvataljkama, krugovima i preskoku. Filip Kulić okitio se zlatnim odličjem na konju sa hvataljkama, krugovima i preskoku, dok je drugi bio na razboju i vratilu, a bronzani na parteru.