Gerontološkom centru u Subotici dodeljeno je 130 paketa za zaposlene sa najnižim primanjima

Gerontološkom centru u Subotici dodeljeno je 130 paketa za zaposlene sa najnižim primanjima. Ovi paketi dodeljeni su u okviru pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zašite sa nižim zaradama i zaposlenima angažovanim u karantin smenama, koju realizuje Pokrajinska vlada.

Sandra Popović, po zanimanju geronto domaćića, jedna je od zaposlenih koja je danas dobila paket. Za vreme vanrednog stanja radila je kao ispomoć u Domu, a kako kaže raditi je bilo napeto, ali su korisnici svakako bili na prvom mestu. Sva potrebna sredstva bila su obezbeđena u toku rada, a ova pomoć mnogo znači i to iz više razloga objasnila je Sandra.

Pokrajinska vlada je na svojoj sednici 6.maja odobrila isporuku 1670 paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite. Paketi sadrže prehrambene proizvode i sredstva za higijenu u ukupnoj vrednosti od 1,95 miliona dinara. Na ovaj način Pokrajinska vlada želi da se zahvali ljudima koji su pomogli da sistem socijalne zaštite ostane sačuvan na teritoriji Vojvodine, istakao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić.

Prilikom dodele paketa, direktor Gerontološkog centra Subotice, Nenad Ivanišević, istakao je da Pokrajinska vlada, Grad Subotica i Vlada Republike Srbije, brinu kako u peridou vanrednog stanja, tako i sada o Gerontološkom centru. Ovo predstavlja podršku i podstrek za dalji rad, istakao je Ivanišević.

Direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević istakao je da su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite pravi heroji, koji su uspeli na najbolji način da zaštite kako korisnike tako i svoje porodice.