Gerontološkom 6,5 miliona od Porajinskog sekretarijata za socijalnu politiku

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, Predrag Vuletić uručio je direktoru Gerontološkog centra, Nenadu Ivaniševiću ugovor o dodeli novčanih sredstava iz pokrajinskog budžeta. Ova ustanova socijalne zaštite na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku dobila je 6,5 miliona dinara za finansiranje programa pod nazivom “Podizanje kvaliteta usluga Gerontološkog centra iz Subotice putem opremanja kuhinje i praone”.
Zahvaljujući dobijenim sredstvima krajem naredne godine u Gerontološkom centru će se preći na potpuno novi način serviranje hrane korisnicima koji obeduju u sobama.
Sredstva će biti uložena i u praonu. U ime lokalne samouprave član GV, Ilija Đukanović zahvalio se Pokrajinskoj vladi na ulaganju u ustanove socijalne zaštite u gradu čiji osnivač AP Vojvodina.
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku u toku ove godine u tri navrata raspisao je Konkurs za unapređenje socijalne zaštite u ustanovama čiji je osnivač AP Vojvodina, a Gerontološki centar sva tri puta dobio je sredstva. U okviru ova tri konkursa dodeljeno je ukupno 146 ugovora.
Prilikom posete Gerontološkom centru pokrajinski sekretar Vuletić naveo da je Skupština Vojvoine juče donela odluku o osnivanju Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici. Ovaj centar će biti zadužen za Sverenobanatski, Severnobački i Zapadnobački okrug. U naredna tri meseca biće konstituisani svi organi, zakljulio je Vuletić.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime