Gde srpski skijaši žele, a gde mogu da idu

Građani Srbije u ovom periodu najviše su zainteresovani za putovanje u zemlji ili u okruženju, gde nije potreban negativan PCR test ili potvrda o vakcinaciji, pre svega u Republiku Srpsku, odnosno na Jahorinu koja je atraktivna zimska destinacija, izjavio je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

On je za TV Pink rekao da državljani Srbije trenutno mogu „bez problema“ putovati i u Mađarsku, dok se u Italiju ne može turistički ići, već samo na lečenje ili u slučaju nekih neodložnih poslovnih obaveza.

Najveće interesovanje je za skijališta u Francuskoj, Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kaže Seničić i dodaje da se u te zemlje može ući, ali uz neophodnu potvrdu o vakcinaciji, s tim što Sputnjik vakcina nije priznata.

„Ono što je novina je da se priznaje buster ukoliko je jedna od četiri vakcine koje priznaje EU, iako su prve dve doze recimo Sinofarm vakcine“, rekao je Seničić, a prenosi Tanjug.

Turisti iz Srbije su u zimskoj sezoni zainteresovani i za Bugarsku, a Seničić podseća da se u tu zemlju može ući sa negativnim PCR testom ili uz potvrdu o vakcinaciji.