Gde će Subotičani dočekati 2023. godinu?

Iako će većina Subotičana praznike provesti kod kuće, ima i onih koji će novogodišnje praznike provesti na nekoj od turističkih destinacija. Interesovanje za putovanja tokom novogodišnjih i božićnih praznika ove godine je znatno veće u odnosu na prethodne dve godine, kažu turistički radnici i dodaju je region i dalje najposećeniji.

Sa 2022. godinom pozdravićemo se sutra, a mnogi se spremaju da za odlazak na putovanje kako bi Novu godinu i Božić proveli na nekoj od turističkih destinacija. Turistički radnici kažu da se tražilo mesto više, a mi smo pitali Subotičane gde će dočekati 2023. godinu.

Bosna i Hercegovina, Mađarska, Austrija, Češka, Turska i Makedonija nalaze se na listi najtraženijih destinacija, i to u vidu aranžmana od dve do četiri noći. Cene se kreću od 110 do 250 evra, u zavisnosti od broja noćena, destinacije i kvaliteta smeštaja. Kada je reč o avionskim aranžnamina, najposećeniji su Pariz, Madrid, Barselona i Nica, kaže Siniša Gurinović iz turističe agencije “Eco travel”.

Sagovornik dodaje da je interesovanje za putovanja, u odnosu na prethodne dve godine, znatno veće.