Fudbalski klub „Spartak“ ne treba da brine za svoju budućnost

Pored prvotimaca, koji se sa velikim uspehom takmiče u Super ligi, značajnu pažnju ovdašnje probirljive sportske javnosti privlače i najmlađi igrači Fudbalskog kluba „Spartak“.

U takozvanoj bazi „Plavih golubova“, trenutno, trenira šezdesetak mališana, koji svoju formu testiraju na brojnim turnirima ne samo u zemlji, već i u inostranstvu, a publika će, uskoro, moći da ih na delu vidi i na predstojećem tradicionalnom, trećem po redu, turniru „Trofej grada Subotice“, koji će se, 24. i 25. avgusta, održati na terenima Gradskog stadiona.

Svi ovi mališani i njihovi mnogobrojni klupski drugari ne propuštaju nijedan trening na pomoćnim terenima Gradskog stadiona, a u magični svet fudbala strpljivo i sa puno ljubavi uvodi ih njihov trener Srđan Kaurin, koji je i sam ranije igrao fudbal, a jedno vreme uspešno se oprobao i u ulozi delioca pravde.

Pored Kaurina, za stručni rad sa najmlađim „Plavim golubovima“ zaduženi su i Žika Savin i Goran Radonjić, koji se trude da svojim učenicima svaki trening učine što interesantnijim i pristupačnijim.

Politika rada omladinske škole Fudbalskog kluba „Spartak“ koncipirana je tako da se sa mladim igračima radi ne samo na stručnom fudbalskom osposobljavanju, već se značajan akcenat stavlja i na širi vaspitno-obrazovni plan.

U klubu svi se trude da, u tesnoj saradnji sa roditeljima, sve besprekorno funkcioniše kao velika složna porodica, što je, svakako, jedan od bitnih preduslova celokupnog uspeha na duge staze.