Fudbalski klub „Spartak“ ne treba da brine za svoju budućnost

Pored prvotimaca, koji se sa velikim uspehom takmiče u Super ligi, značajnu pažnju ovdašnje probirljive sportske javnosti privlače i najmlađi igrači Fudbalskog kluba „Spartak“.

U takozvanoj bazi „Plavih golubova“, trenutno, trenira šezdesetak mališana, koji svoju formu testiraju na brojnim turnirima ne samo u zemlji, već i u inostranstvu, a publika će, uskoro, moći da ih na delu vidi i na predstojećem tradicionalnom, trećem po redu, turniru „Trofej grada Subotice“, koji će se, 24. i 25. avgusta, održati na terenima Gradskog stadiona.

Svi ovi mališani i njihovi mnogobrojni klupski drugari ne propuštaju nijedan trening na pomoćnim terenima Gradskog stadiona, a u magični svet fudbala strpljivo i sa puno ljubavi uvodi ih njihov trener Srđan Kaurin, koji je i sam ranije igrao fudbal, a jedno vreme uspešno se oprobao i u ulozi delioca pravde.

Pored Kaurina, za stručni rad sa najmlađim „Plavim golubovima“ zaduženi su i Žika Savin i Goran Radonjić, koji se trude da svojim učenicima svaki trening učine što interesantnijim i pristupačnijim.

Politika rada omladinske škole Fudbalskog kluba „Spartak“ koncipirana je tako da se sa mladim igračima radi ne samo na stručnom fudbalskom osposobljavanju, već se značajan akcenat stavlja i na širi vaspitno-obrazovni plan.

U klubu svi se trude da, u tesnoj saradnji sa roditeljima, sve besprekorno funkcioniše kao velika složna porodica, što je, svakako, jedan od bitnih preduslova celokupnog uspeha na duge staze.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime