Fudbalerke Spartaka započele su pripreme za kvalifikacije za UEFA ligu šampiona

 

Boris Arsić, šef stručnog štaba Ženskog fudbalskog kluba Spartak, juče, je, na Gradskom stadionu, obavio prvu prozivku igračica, sa kojom su, i zvanično, počele pripreme golubica za kvalifikacije za UEFA ligu šampiona.

Jučerašnje okupljanje fudbalerki Spartaka započelo je prigodnom svečanošću, koju su devojke pripremile povodom rođendana njihovog trenera, kojem su otpevale tradicionalnu slavljeničku pesmu i poklonile su mu tortu iznenađenja.

Sa premijernog okupljanja izostale su igračice koje su imale obaveze sa seniorskom reprezentacijom Srbije, pa će se one pripremama priključiti narednog ponedeljka, 17. jula, kada će se ekipa subotičkog superligaša, donekle, kompletirati.

Zbog operacije kolena, standardna prvotimka Marija Ilić golubicama će se priključiti tek u drugom delu predstojeće takmičarske sezone, a, u međuvremenu, i Adriene Mekuko doživela je težu povredu, pa će i ona jedno vreme odsustvovati sa terena.

Bazični deo priprema plavo-bele golubice obaviće na Gradskom stadionu sve do 25. jula, kada je planiran odlazak ekipe na pripreme van Subotice, koje će trajati do 5. avgusta.

U okviru pripremnog ciklusa fudbalerke Spartaka odigraće dve prijateljske utakmice: sa prvakom Hrvatske, Ženskim nogometnim klubom Osijek, kao i dva kontrolna meča sa šampionom Mađarske, MTK-a Hungaria FC.

Takođe, klub je u završnim razgovorima oko učešća Ženskog fudbalskog kluba Spartak na značajnom međunarodnom turniru-turneji, gde bi ekipa Spartaka uoči kvalifikacija imala još tri jake kontrolne utakmice.

Kvalifikacije za UEFA ligu šampiona na programu su od 22. do 28. avgusta, u Podgorici.