Fudbalerke „Spartaka“ učestvovaće na jakom tradicionalnom turniru u Španiji

Fudbalerke „Spartaka“ učestvovaće na jakom tradicionalnom turniru u Španiji

Posle velikog uspeha i plasmana u UEFA ligu šampiona, na adresu Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ stiglo je još jedno lepo priznanje. Kao učesnice prošlogodišnjeg finala prestižnog turnira u Španiji, „Golubice“ su dobile poziv da i ove godine učestvuju na velikom međunarodnom turniru, koji će se, od 17. do 23. avgusta, održati na Tenerifama.

Pored Subotičanki, kao šampionki Srbije, „Lisabona“ iz Portugalije i kineskog „Šangaja“, na tom turniru za laskavi epitet pobednika konkurisaće još tri španske ekipe: „Malaga“, „Tenerife“ i „Femarguin“.

 

Put Španije fudbalerke „Spartaka“ krenuće sutra, kada će se u Evropskoj kući fudbala u Nionu, sa početkom u 14 časova, i obaviti žrebanje za šesnaestinu fnala UEFA Lige šampiona za dame. Među potencijalnim protivnicama „Golubica“ nalaze se: francuski „Lion“ i „Pari Sen Žermen“, nemački „Volfsburg“, i „Bajern“ iz Minhena, „Barselona“ iz Španije, švedski „Rosengard“ i „Linkoping“, „Mančester Siti“ i „Čelzi“ iz Engleske, danski „“Brondbi“ i „Fortuna Hjoring“, češke „Slavia“ i „Sparta“, „Cirih“ iz Švajcarske, ruska „Zvezda – 2005“ i „Glasgov Siti“ iz Škotske.