Fudbalerke Spartaka u nedelju, 6. avgusta, dočekuju Oisjek

Fudbalerke Spartaka, već pune tri nedelje, punom parom, pripremaju se za kvalifikacioni turnir UEFA Lige šampiona, koji će se, od 23. do 28, avgusta, organizovati u Podgorici.

U sklopu tog trenažnog procesa, golubice su odigrale i jednu kontrolnu utakmicu u Osijeku protiv istoimenog prvaka Hrvatske i, zahvaljujući odličnoj igri, slavile su sa, više nego, ubedljivih 5:0.

Revanš protiv starih sportskih prijatelja, ekipe Osijeka, odigraćec se u nedelju, 6. avgusta, na Grtadsklom stadionu, sa početkom u 17 sati.

U planu je bilo i odigravanje dva prijateljska meča protiv šampiona Mađarske, MTK Hungaria FC-a, ali je taj dvomeč, zbog brojnih reprezentativnih obaveza fudbalerki Spartaka, otkazan.

Umesto toga, u planu je da se završna faza priprema sprovede na međunarodnom turniru u Španiji, gde bi Subotičanke odigrale još tri kvalitetne utakmice, kako bi što bolje uigrale tim za predstojeće međunarodne obaveze.

U pohod na Evropu fudbalerke Spartaka krenuće bez povređene Marije Ili, koja je operisala koleno, kao i sa nekoliko novajlija u timu.

Uprava kluba već je u pregovorima sa dve igračice koje će biti pojačanja ne samo za kvalifikacije, već i za narednu sezonu.

Golubicama se, u međuvremenu, priključila i Marsela Nascimento iz Brazila, a očekuje se da im se, za nekoliko dana, pridruži i prvo pojačanje. U pitanju je bivša igračica Spartaka, a privode se kraju i razgovori sa još jednom fudbalerkom, koja će se Subotičankama poriključiti na turniru u Španiji.

Inače, seniorska ženska fudbalska reprezentacija Srbije, u sklopu priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, učestvovala je na tzadicionalnom, petom po redu, Balaton kupu.

Na ovom jakom međunarodnom turniru, pored našiuh devojaka i domaćina Mađarske, učestvovale su još i selekcije Belorusije i Rumunije.