Fudbalerke „Spartaka“ u finalu Kupa Srbije

Fudbalerke „Spartaka“ plasirale su se u finale Kupa Srbije. U revanšu polufinala, koji je odigran, juče, u Nišu, podmlađeni tim „Golubica“ izgubio je od domaćeg „Mašinca“ sa 2:1.

Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a borbene domaće igračice povele su sa 1:0, već u 7. minutu, pogotkom Milice Stanković. Subotičanke su izjednačile rezultat na 1:1, u 31. minutu, preko Krstine Tanasković, dok je konačnih 2:1 postavila Adrijana Pejčić u 38. minutu.

Uprkos ovom minimalnom porazu, izabranice trenera Borisa Arsića, sa ubedljivim skorom od 7:2 u obe polufinalne utakmice, glatko su se plasirale u finale nacionalnog Kupa, gde će se sastati sa prošlogodišnjim osvajačem velikog pobedničkog pehara beogradskom „Crvenom zvezdom“, koja je eliminisala „Slogu“ iz Zemuna.

Pošto Grad Subotica i Ženski fudbalski klub „Spartak“ imaju dugu tradiciju u fudbalskom sportu, a posebno što Klub ulazi u godinu jubileja – 50 godina postojanja, rukovodstvo subotičkog superligaša uputilo je Fudbalskom savezu Srbije kandidaturu za domaćinstvo i organizaciju finalne utakmice Kupa Srbije, koja bi se odigrala 1. ili 2. juna, sa početkom u 20 časova, na glavnom terenu Gradskog stadiona.