Fudbalerke „Spartaka“ startovale su sa pripremama za kvalifikacije za Ligu šampiona

Fudbalerke „Spartaka“ startovale su sa pripremama za kvalifikacije za Ligu šampiona
Na premijernom okupljanju, fudbalerke „Spartaka“ pozdravio je predsednik kluba Zoran Arsić, koji je istakao da mnoge igračice koje su završile prošlu sezonu sada nisu sa njima, pošto je Klub, nakon poslednje Skupštine svesno krenuo u reformu tima i od fudbalerki će se, prvi put, zahtevati da u godini jubileja daju svoj maksimum i da odbrane šampionsku titulu, pogotovo što je to mnogo teže, nego doći do naslova prvaka.

Baš zbog toga, nekoliko igračica je otišlo, a ekipa je pretrpela znatne promene i narednih dana će biti poznato na koje fudbalerke će se računati u predstojećoj sezoni. Za sada je izvesno da Dunja Mostarac odlazi na školovanje u inostranstvo, pa će Uprava raditi na podmlađivanju ekipe, ali je u planu i dovođenje nekih novih pojačanja.

Ono što fudbalerke „Spartaka“ prvo očekuje jesu kvalifikacije za Ligu šampiona i njihov cilj je da se plasiraju među 32 najbolje ekipe „starog“ kontinenta.Prvih šest dana priprema fudbalerke „Spartaka“ radiće na Gradskom stadionu, a u nedelju, 1. jula, predstoji im odlazak na Zlatibor, gde će se, do 12. jula, odrađivati bazični deo priprema. Po povratku u Suboticu, „Golubice“ će početi sa serijom odigravanja prijateljskih utakmica. Već su dogovoreni kontrolni mečevi sa starim sportskim prijateljima, Ženskim nogometnim klubom „Osijek“, koji je šampion Hrvatske, i mađarskim ekipama DVTK-a, MTK-a i Segedinom, dok će nova prvenstvena sezona u Superligi startovati 18. avgusta, a i ove godine fudbalerke „Spartaka“ pozvane su da učestvuju na međunarodnom turniru u Španiji.