Fudbalerke Spartaka plasirale su se među 32 najbolje ekipe u Evropi

Fudbalerke Spartaka plasirale su se među 32 najbolje ekipe u Evropi.Subotičanke su u svojoj kvalifikaicionoj grupi ostvarile sve tri pobede.Poznato je da su devojke Spartaka igrale sa prvakom Izraela,domaćinom Crnom Gorom.U poslednjem trećem kolu izabranice Borisa Arsića odmerile su snage sa ekipom Bazela.Golubice su pobedile rezultatom pet nula .Devojke Spartaka put Crne Gore krenule su sa puno opimizma i najavlivale su da će dati sve od sebe kako izborile plasman u ligu šampiona. Što se tiče meča protiv prvaka Švajcarske ,igračice Bazela prve su bile u prilici da ugroze gol Spartaka nakon čega su popularne golubice preuzele inicijativu na terenu da bi u 36 minutu igračica Spartaka Angelina Hix postigla gol. Pre odlaska na odmor kapiten Ekipe Violeta Slović sa bele tačke udvostručila je prednost svoga tima.

Nastavak meča i ako je predstavnik Švajcarske počeo sa tri izemene,situacija na terenu nije se puno promenila.Bilo je prilika i sa jedne i druge strane.Od 75 minuta pa do 90 minuta susreta devojke Spartaka postižu još tri pogotka ali i plasman za Ligu šampiona.U drugom poluvremenu precizne su bile Sara Pavlović,Tijana Matić dok je tačku na ovaj susret postavila igračica sa klupe Alina Baka koja je u igru ušla u 85 minutu utakmice.

Devojke Spartaka ove kvalifikacije odigrale su na najbolji mogući način,ostvarile su sve tri pobede uz gol razliku deset nula.

Prethodni članak
Sledeći članak