Fudbalerke „Spartaka“ plasirale su se među 32 najbolje ekipe Evrope

Iako su u odnosu na prošlu godinu znatno podmladile tim, fudbalerke „Spartaka“ uspele su da se plasiraju među 32 najbolje ekipe Evrope.

U poslednjoj kvalifikacionoj utakmici, koja je direktno odlučivala o prolazu u eliminacionu fazu Lige šampiona, „Golubice“, kao aktuelne šampionke Srbije, juče, su, u Bratislavi, igrale nerešeno, 2:2, protiv prvaka Mađarske, ekipe „Ferencvaroša“. Pošto su u prva dva kola Subotičanke, više nego ubedljivo, trijumfovale protiv predstavnika Moldavije, „Agariste“, čak sa 12:0, a protiv domaćeg „Slovana“ slavile su sa 7:0, u duelu protiv Mađarica odgovarao im je i nerešeni rezultat, zahvaljujući kojem su, na kraju, i „overile vizu“ za šesnaestinu finala Lige šampiona.

Početnu terensku inicijativu fudbalerke „Ferencvaroša“ krunisale su pogotkom Fani Vago u 20. minutu. Nakon toga, prvakinje Mađarske propustile su nekoliko povoljnih prilika da dupliraju svoju prednost, pa su izabranice trenera Borisa Arsića preuzele kontrolu igre i, pogotkom Tijane Filipović, koju je odlično uposlila Kanađanka Adamek u 56. minutu, izjednačile su rezultat na 1:1. Iako su igračice „Spartaka“ tada imale obezbeđen prolaz u eliminacionu fazu Lige šampiona, neugodne Mađarice opet su, preko Fani Vago, povele sa 2:1, u 78. minutu, ali njihova radost nije dugo trajala, pošto su Subotičanke, samo dva minuta kasnije, pogotkom Tijane Matić, stavile tačku na i i izborile su toliko očekivani remi, koji im je bio dovoljan za plasman među 32 najbolje ekipe „Starog kontinenta“.