Fudbaleri Spartaka trijumfalno su ušli u novu prvenstvenu sezonu Super lige

Fudbaleri Spartaka trijumfalno su ušli u novu prvenstvenu sezonu Super lige, pošto su, u prvom kolu, na Gradskom  stadionu, pobedili Bačku iz Bačke Palanke sa 2:1.

Na poluvremenu bilo je 1:0 u korist Subotičana.

Ovaj meč odigran je u večernjem terminu od 20 časova i pod svetlošću reflektora, pa je i to jedan od razloga što se na ovom premijernom meču okupilo oko hiljadu dve stotine gledalaca.

Golove za Spartak postigli su: najbolji pojedinac ovog susreta Nemanja Nikolić u 34. minutu i Mile Savković u 66. minutu, dok je počasni pogodak za goste realizovao Luka Mićić u 89. minutu.

Nemanja Nikolić je još u dva navrata zatresao mrežu golmana Bačke,  svog imenjaka Jevrića,  prvi put u 15. minutu, a potom u samom finišu susreta, ali  ti njegovi pogotci  nisu bili priznati zbog nedozvoljene pozicije.


     Plavi golubovi, predvđeni novim stručnim štabom, u sastavu: Aleksandar Veselinović, Vladimir Gaćinović i Srđan Žakula, u utakmicu protiv Bačke ušli su silno motivisani i, već od prvog minuta,  tačno su znali šta hoće, pa su tako i nametnuli svoj ritam igre, koji su suvereno držali tokom celog susreta.

 

     U narednom kolu, koje je na programu u subotu, 29. jula, fudbaleri Spartaka. od 20 sati, igraće u Čačku protiv Borca, koji je u prvom kolu izgubio u Ivanjici od Javora sa 1:0.