Fudbaleri „Spartaka“ startovali su sa pripremama za prolećni deo prvenstva u Superligi Srbije

Posle tronedeljne pauze, fudbaleri „Spartaka“, u subotu, su se opet okupili na Gradskom stadionu, gde je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović obavio prvu prozivku igrača, sa kojom su i startovale pripreme za prolećni deo prvenstva u Superligi Srbije.

Prvi deo trenažnog procesa „plavi golubovi“ obaviće u Subotici. a već u nedelju, 16. januara, odigraće prvu kontrolnu utakmicu u Budimpešti, gde će im protivnik biti ekipa „Ferencvaroša“, dok ih tri dana kasnije očekuje duel na Gradskom stadionu protiv „Radničkog“ iz Sombora.

U odnosu na jesenji deo šampionata ekipu subotičkog superligaša napustilo je devet prvotimaca, a premijernom okupljanju prisustvovalo je 26 fudbalera, dok je 14 igrača izostalo zbog povreda i bolesti. Kao i ranijih godina, radu sa prvim timom biće priključeno i 10 fudbalera iz omladinske škole.

Do početka prolećnog dela šampionata u Superligi Srbije, čiji start je zakazan za 12. februar, kada će u Subotici gostovati „Radnik“ iz Surdulice, ekipa Vladimira Gaćinovića radiće na podizanju kvaliteta igre i na individualnom napretku igrača, kako bi se ostvario plasman u plej-of.