Fudbaleri „Spartaka“ sa bele tačke izborili su remi protiv „Kolrejna“

 

Zahvaljujući pogotku Mileta Savkovića u 95. minutu sa bele tačke, fudbaleri „Spartaka“, sinoć, su na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, izbegli poraz od predstavnika Severne Irske, ekipe „Kolrejna“ u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iako su tokom celog meča plavi golubovi imali veći posed lopte, gosti su poveli u 23. minutu. Njihov igrač Malen izveo je aut, lopta je otišla u kazneni prostor i činilo se da će to biti lak posao za golmana Subotičana Nikolu Perića, ali je on pogrešio. Lopta mu je ispala iz ruku i došla je do Mekolija, koji je lako postigao gol.

U drugom poluvremenu Severnoirci nisu imali ni jednu šansu, dok su napadi „Spartaka“ bili neorganizovani i bez adekvatne završnice.

Kada su svi pomislili da će igrači „Kolrejna“ iz ove blede fudbalske predstave izaći kao pobednici, Malen je nepropisno oborio jednog domaćeg igrača, a sudija Aleksej Matjunin iz Rusije, bez razmišljanja, pokazao je na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Mile Savković, a nakon tog pogotka arbitar je odmah odsvirao kraj susreta.