Fudbaleri Spartaka otputovali su na Zlatibor bez Aranđela Stojkovića

Fudbaleri Spartaka otputovali su na Zlatibor bez Aranđela Stojkovića

Ekspedicija Fudbalskog kluba Spartak, u ranim jutarnjim satima, otputovala je na Zlatibor, gde će obaviti drugu fazu priprema za novu takmičarsku sezonu.

Pored članova stručnog štaba i medicinskog osoblja, na put je krenulo i 27 fudbalera. Među putnicima za Zlatibor, gde će plavi golubovi trenirati sve do 3. jula, nije bilo standardnog prvotimca Aranđela Stojkovića, koji je prešao u redove novosadske Vojvodine, čije boje će braniti u naredne tri godine. Ovaj pouzdani igrač u protekloj sezoni odigrao je 35 mečeva za subotičkog superligaša i svojim igrama značajno je doprineo plasmanu Fudbalskog kluba Spartak na četvrtom mestu u Superligi.

U dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka fudbaleri Spartaka ostali su bez dvojice najstandardnijih prvotimaca. Uz Aranđela Stojkovića, ekipu je napustio i Nemanja Nikolić, koji je prešao u beogradski Partizan, a pouzdani golman Miloš Ostojić, koji se nalazi na meti mnogih klubova, operisao je meniskus kolena. U međuvremenu, pristupnice za Subotičane potpisali su makedonski internacionalac Demir Benjamin i Ivan Racković, koji je došao iz Crne Gore.

Prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je 12. jula, dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije. Novi šampionat u Superligi startovaće 21. jula, a u prvom kolu plavi golubovi dočekaće šabačku Mačvu.