Fudbaleri „Spartaka“, juče, su počeli sa treninzima

Posle mesec i po dana pauze, koja je usledila zbog uvođenja vanrednog stanja usled epidemije korona virusa, fudbaleri „Spartaka“, juče, su se okupili na Gradskom stadionu, na čijim pomoćnim terenima će se uigravati za nastavak prvenstva u Superligi Srbije.

U periodu izolacije „plavi golubovi“ trenirali su individualno, prema programu koji im je propisao šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović, a sada će zajedničkim snagama dati sve od sebe da što spremnije dočekaju preostali deo trke za bodove, čiji tačan datum početka će, prema rečima Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, biti saopšten tokom sutrašnjeg dana.

Prvom okupljanju „plavih golubova“ prisustvovala su 23 standardnih prvotimaca, kojima su priključena petorica igrača iz omladinskog pogona, a uskoro se očekuje dolazak i fudbalera, koji žive u inostranstvu, kao što su: Mišo Dubljanić, Nikša Vujanović, Aleksandar Vidović i Noboro Šimura, dok je klub prekinuo saradnju sa portugalskim „vezistom“ Andrezinjom, koji više nije član subotičkog superligaša.

Po pravilima grupnih treninga, kojih će klubovi morati da se pridržavaju, na jednom terenu maksimalno će moći da budu devetorica igrača sa jednim trenerom.

Iz tog razloga, standarnim članovima stručnog štaba Fudbalskog kluba „Spartak“, u radu će pomagati i trener kadeta „plavih golubova“ Bogoljub Džinić, kao i šef skauting tima Vladimir Torbica.

U iščekivanju konkretnijih informacija o formi nastavka trke za bodove u domaćem „elitnom“ fudbalskom šampionatu, kao i preciznih podataka o tome da li će se predstojeće prvenstvene utakmice igrati u ili bez prisustva publike, fudbaleri „Spartaka“ daće sve od sebe da što spremnije dočekaju nova takmičarska iskušenja i da pokušaju da izbore što bolji plasman na tabeli.