четвртак , 21 јануара 2021
Naslovna / Ekonomija / Flajer sa informacijama o radnoj eksploataciji

Flajer sa informacijama o radnoj eksploataciji

Sa ciljem da se tražioci zaposlenja upoznaju sa tim šta je kršenje radnih prava, šta je radna eksploatacija, kao i kome da se obrate u navedenim slučajevima, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje promovisan je flajer koji je urađen u okviru projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ sa posebnim osvrtom na radnu eksploataciju.

U sprovođenju projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ sa posebnim osvrtom na radnu eksploataciju učestvovao je Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice. Povodom završetka projekta predstavljen je flajer koji je odštampan u 5000 primeraka, a koji nezaposlenim licima i oni koji traže posao treba da pruži informacije o kršenju radnih prava, radnoj ekploataciji kao i o tome kome da se obrate za pomoć ukoliko prepoznaju ovakve situacije.

Flajer je načinjen na inicijativu člana Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Saradnici NSZ koji svakodnevno rade sa nezaposlenim licima deliće flajere kako bi im bile dostupne informacije o radnoj ekploataciji koja može da se desi i u našoj zemlji i u inostranstvu.

Osim u našem gradu projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ sa posebnim osvrtom na radnu eksploataciju sproveden je u još 5 gradova u Srbiji , a nosioci projekta bili su lokalni timovi za borbu protiv trgovine ljudima. Projekat je realizovan uz podršku Saveta Evrope i EU, uz podršku UG “Atina” iz Beograda. Period realizacije ovog projekta je od maja do decembra ove godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Udruženje radnika na internetu u utorak predaje zahteve ministarstvu

Udruženje radnika na internetu predaće sutra Ministarstvu finansija zahteve koji se tiču obustave retroaktivne naplate …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *