FK Backa 01062017

Kao i svake godine, kolo pre kraja završetka prvenstvene sezone u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina, uprava Fudbalskog kluba Bačka 1901, na terenu kraj somborske kapije, juče, je organizovala prigodnu svečanost, kojom je proslavljen završetak, jedne izuzetno uspešne takmičarske sezone.

Ono što je bilo karakteristično za, ubedljivo, najmlađi srpski fudbalski klub je to da je na početku prolećnog dela šampionata u taboru ovdašnjih crveno-belih napravljen jedan ozbiljan rez i ekipa je masimalno podmlađena, tako da prosek starosti igrača, sada, ne prelazi devetnaest godina.

Tokom cele prolećne polusezone, osim aktuelnog sportskog direktora Milojka Vukadinovića i njegovih najbližih saradnika, malo ko je verovao u ovu ekipu golobradih, ali neosporno talentovanih fudbalera, koji su, uprkos svom neiskustvu, pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa mnogo starijim i jačim ekipama u ovom, izuzetno, kvalitetnom rangu takmičenja.

Do zvaničnog završetka ovogodišnje prvenstvene sezone u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina ostalo je da se odigra još jedno kolo, koje je na programu u subotu, 3. juna, u okviru njega fudbaleri Bačke 1901 biće gosti prvoplasiranog Bratstva 1946. iz Prigrevice, dok je prva prozivka igrača za novi šampionat zakazana za 3. jul, u 18 časova.