Festival nauke, preduzetništva i ekologije održan je u OŠ “ Sečenji Ištvan”

Drugi po redu Festival nauke, preduzetništva i ekologije održan je u OŠ “ Sečenji Ištvan” sa ciljem podizanja svesti o značaju pčela, ali i sa ciljem razvijanja preduzetničkih kompetencija kod učenika.

Marija Krnajski, Anđela Jovanović i Petra Ištvan su učenice 6. razreda OŠ “Sečenji Ištvan” čiji je zadatak bio da povežu engleski jezik i ovogodišnju temu Festivala- pčele. Po njihovim rečima, rad na ovom zadatku bio je zanimljiv, kreativan i edukativan, a veliku pomoć im je pružila nastavnica engleskog jezika koja je bila tu da ih usmeri u istraživanju.

OŠ „Sečenji Ištvanˮ Festival nauke, preduzetništva i ekologije prvi put je održala pre četiri godine, ali zbog epidemije korona virusa poslednje dve godine nije bio organizovan, te je ovo druga po redu manifestacija. Ove godine Festival je posvećen pčelama budući da se održava na Svetski dan pčela. Cilj ovogodišnje manifestacije je da se kroz vršnjačku edukaciju skrene pažnja na značaj pčela tako što je svaki razredni i predmetni nastavnik obradio sa učenicima temu pčela iz ugla svog predmeta, a učenici su na Festivalu svojim kreativnim i maštovitim prikazima prezentovali znanja koja su o ovim jedinstvenim, danas ugroženim insektima stekli na časovima.

Specijalni gosti ovogodišnjeg Festivala nauke, preduzetništva i ekologije bili su Udruženje pčelara „Pčelaˮ i studenti Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku sa svojim profesorima.