Festival “Jazzik” od 12. do 15. septembra

 

Osmi po redu Internacionalni džez festival “Jazzik” biće održan se od 12. do 15. septembra. Na Festivalu će nastupiti džez muzičari poznati svetskoj sceni, ali i najbolji muzičari iz regiona. Ove godine, to će biti muzičari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Kube i SAD-a. Organizatori festivala su Udruženje građana Jazzik, uz podršku ambasade SAD, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grada i Erste banke.

U okviru glavnog programa Festivala, koji će biti održan na sceni Jadran 13. i 14. septembra, publika će imati priliku da uživa u različitim stilovima džeza. Kao i svake godine, prvi dan glavnog programa biće vokalni, a drugi instrumentalni. Zvezda ovogodišnjeg festivala biće renomirani američki pijanista Džoj Kalderaco sa svojim triom.

Festival će i ove godine u saradnji sa Muzičkom školom omogućiti edukaciju mladih džez muzičara. Svi učesnici festivala pojaviće se kao predavači, pa će Muzičkoj školi biti održano osam vokalno-instrumentalnih radionica, koje će biti besplatne i otvorene za sve zainteresovane.

Od danas karte su u prodaji u Dolce Vita kafeu, a od 4. septembra i u Američkom kutku. Sve detaljne informacije o programu biće dostupne od ponedeljka na sajtu www.jazzikfestival.com.