„Evropska noć istraživača“ u petak

Već tradicionalno i naš Grad će uzeti učešće u manifestaciji “Evropska noć istraživača” koja će ove godine u Subotici okupiti 120 učesnika. Manifestacija će biti održana u petak od 16-22 časa u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”.

Visoka tehnička škola strukovnih studija učestvuje u “Evropskoj noći istraživača” već 10 godina i kao učesnik i kao suorganizator za ovaj deo Vojvodine. Svakog poslednjeg petka u septembru širom Evrope održava se manifestacija čiji je glavni cilj popularizacija nauke i njeno približavanje deci koja pohađaju osnovne i srednje škole.

Slogan ovogodišnje “Evropske noći istraživača” je “Ozeleni naukom”, a fokus je stavljen na istraživanje, igru i digitalizaciju u edukaciji sa naglaskom na ekologiju. Ove godine će “Noć istraživača” u našem gradu okupiti 120 učesnika iz osnovnih i srednjih škola, jednu visokoškolsku ustanovu, IT kompanije, Gradski muzej i udruženja građana koji će kroz radionice, predavanja i prezentacije pokušati da zainteresuju najmlađe za nauku.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić istakla je da “Evropska noć istraživača” pruža mogućnost istraživačima da se međusobno upoznaju, da razmene iskustva, ali i da se predstave široj publici.

“Evropska noć istraživača” održava se u petak od 16-22 časa u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, a detaljan program dostupan je na fejsbuk stranici Evropske noći istraživača Subotica, kao i na Internet stranici ove manifestacije. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a organizatori apeluju na sve posetioce da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mera.