Epidemiološka situacija u našem gradu i dalje stabilna ali nesigurna

Epidemiološka situacija u našem gradu i dalje je stabilna ali nesigurna, sa tendencijom pogoršanja, a u odnosu na prethodni period beleži se blagi porast broja pacijenata koji se javljaju u Kovid respiratornu ambulantu Opšte bolnice. U Bolnici kažu da ova zdravstvena ustanova i dalje radi punim kapacitetom i apeluju na građane da se strogo pridržavaju svih propisanih mera zaštite.

Nesigurna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja u našem gradu je očekivana i u skladu sa opštom epdemiološkom situacijom kod nas i u regionu, objašnjava epidemiolog Opšte bolnice dr Gordana Krtinić. Po njenim rečima, u odnosu na prethodnu nedelju beleži se blagi porast broja pacijenata koji se javljaju u Kovid respiratornu ambulantu ove zdravstvene ustanove. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 5 pacijenata. Juče je u Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno 9 pregleda, što je gotovo duplo više u odnosu na period od pre nedelju dana.

S obzirom na to da se Subotica i dalje nalazi u stabilnom stanju po pitanju epidemije kovid-19, Bolnica i dalje radi punim kapacitetom “zelene zone”. Svi zakazani konsultativno- specijalistički pregledi rade se u punom kapacitetu, objašnjava dr Krtinić.

U Bolnici kažu da u narednih nedelju do dve, očekuju tendenciju pogoršanja stanja po pitanju kovida, ali naglašavaju da to kakav će porast biti zavisi isključivo od nas. Zbog toga apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera.