Epidemiološka situacija stabilna, ali nesigurna

Epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje stabilna ali nesigurna, ocenjuju u subotičkoj Opštoj bolnici i apeluju na građane da se pridržavaju svih obaveznih mera prevencije. Iz ove zdravstvene ustanove posebno apeluju na građane koji imaju zakazane preglede u Bolnici da poštuju zakazane termine kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve koje dodatno mogu otežati poštovanje propisanih preventivnih mera.

Epidemiološka situacija u Subotici i u Severno bačkom okrugu je stabilna, ocenjuju u Opštoj bolnici. Još uvek se ne registruje porast broja pacijenata koji se javljaju u Kovid respiratornu ambulantu ove zdravstvene ustanove. Kako kažu u Opštoj bolnici, u proseku se tokom 24 časa obavi 5-10 pregleda u Respiratornoj ambulanti, a tokom protekle nedelje 3 pacijenta su hospitalizovana, koliko ih se i sada nalazi u Bolnici. Trenutno nema pacijenata u Kovid jedinici intenzivnog lečenja. Epidemiolog Opšte bolnice, dr Gordana Krtinić epidemiološku situaciju u našem gradu ocenjuje kao stabilnu, ali nesigurnu te apeluje na građane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera, s obzirom na činjenicu da se epidemiološka situacija u pojedinim gradovima u našoj zemlji pogoršava.

Iz Bolnice posebno apeluju na građane da u peridu slava koji nam predstoji, posebnu pažnju obrate na poštovanje svih mera prevencije čija će dosledna primena doprineti očuvanju trenutne epidemiološke situacije.

Iz Opšte bolnice pozivaju građane da se strogo pridržavaju zakazanih termina, te da na zakazane preglede u Bolnici dolaze maksimalno 10 min pre termina kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve. To je posebno važno da bi mogla da se ispoštuju sva epidemiološka pravila.

Prema podacima iz Opšte bolnice, od početka epidemije do sada je u našem gradu od infekcije kovid-19 obolelo 427 osoba, a trenutno je aktivnih 8 slučajeva. U poslednjih 10 dana otkrivene su 4 novozaražene osobe.