петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Zdravstvo / Ekstremno nepovoljna epidemiološka situacija

Ekstremno nepovoljna epidemiološka situacija

Stručnjaci epidemiološku situaciju u našem gradu ocenjuju kao ekstremno nepovoljnu sa 1928 aktivno obolelih od infekcije kovid-19, dok se dnevno registruje između 160-180 novoobolelih.

Epidemiološka situacija po pitanju infekcije kovid-19 u Subotici je ekstremno nepovoljna, ocenjuje epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje, dr Nebojša Bohucki. U Severnobačkog okrugu je registrovano 2364 aktivno obolelih od kovida, dok je u našem gradu taj broj 1928. Dr Bohucki ističe da je poslednjih nekoliko dana porastao broj novoobolelih koji se kreće između 160 i 180 na dnevnom nivou.

Kako objašnjava dr Bohucki, krećemo se ka vrhuncu četvrtog talasa epidemije kovida-19, a kada će se on tačno dogoditi ne možemo da znamo, ali kada do njega dođe trajaće nekoliko nedelja. Stručnjaci ističu da u četvrtom talasu oboleva sve veći broj dece, što nije bio slučaj u prva tri talasa, kao i da se i kod najmlađih javlja sve teža klinička slika.

Iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na sugrađane da se vakcinišu, kao i da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera kako bismo sačuvali zdravlje i smanjili pritisak na zdravstveni sistem.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Zatvara se Kovid 3 jedinica u Opštoj bolnici

Kovid 3 jedinica u Opštoj bolnici Subotica zatvara se sutra, najavljeno je iz ove zdravstvene …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *