Ekološke radionice Pokreta Gorana Srbije

Učenici 6. razreda tri subotičke osnovne škole učestvovali su u radu ekološke radionice koja je organizovana u Goranskom rasadniku kako bi naučili više o šumama i važnosti očuvanja životne sredine.

Učenici 6. razreda iz osnovnih škola “Jovan Jovanović Zmaj”, “Kizur Ištvan” i “Sveti Sava” imali su priliku danas da prisustvuju nastavi iz oblasti ekologije na otvorenom u Goranskom rasadniku. Pored teorije, đaci su i kroz praktične primere imali priliku da se upoznaju sa određenim biljnim vrstama. Iako mala, ova deca već su svesna toga koliko je važno čuvati životnu sredinu.

Radionicu organizuje i sprovodi Pokret Gorana Srbije čiji stručnjaci obilaze celu zemlju i edukuju najmlađe o ekologiji. Kako objašnjava prvo čovek Pokreta Gorana Srbije, Goran Gnus, izabrani su učenici 6. i 7. razreda jer je upravo ovaj uzrast dovoljno zreo da razume važnost pitanja zaštite životne sredine.

Ekološke radionice Pokret Gorana Srbije sprovodi u celoj Srbiji u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede- Upravom za šume već 14 godina.