Ekološka akcija u Kelebijskoj šumi

U subotu Zeleni Subotice će nastaviti ekološku akciju u Kelebijskoj šumi, najveću u poslednjih nekoliko godina u našem gradu. Predvođeni svojim gradskim odborom, volonteri Zelenih Subotice će organizovano sakupljati smeće i uklanjati divlje deponije na jednom od područja koja su ranije markirana kao zagađena.

Reč je o nastavku akcije koja je započeta 3. juna ove godine, kada je ukupno oko 50 volontera Zelenih Subotice tokom dana prikupilo 120 džakova otpada i izravnalo 20-ak mesta u šumi na kojima su do tada bila odlagališta. Toga dana su uz Zelene Subotice u akciji učestvovali i aktivisti Srpske napredne stranke, Udruženja „Zajedno“, stolarskih udruženja, kao i predstavnici mesnih zajednica „Zorka“ i „Kelebija“, a logističku pomoć je pružilo Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Subotica.

Prema projektu uklanjanja divljih deponija, Zeleni Subotice su prethodno u Kelebijskoj šumi locirali 50 nelegalnih odlagališta smeća i nerastvorivog otpada.

Zeleni Subotice pozivaju sve građane da, ukoliko žele i imaju vremena, daju svoj doprinos očuvanju i zaštiti prirode u našem gradu i okolini, te da se priključe akciji koja u subotu počinje okupljanjem u 9,00 sati ispred prostorija MZ „Kelebija“.

Prethodni članak
Sledeći članak