Ekološka akcija ozelenjavanja subotičkih škola i vrtića nastavljena je u OŠ „Sonja Marinković“

Velika ekološka akcija ozelenjavanja dvorišta subotičkih škola i vrtića nastavljena je OŠ “Sonja Marinković”. U akciji sadnje učestvovali su učenici ove škole, kojima su se pridružili i đaci Politehničke škole.

Zaštita i unapređenje vazduha i životne sredine dobro su poznati učenicima ove dve škole. Kako kažu akciji su se priključili kako bi poslali poruku da je od izuzetnog značaja da se svi uključe u ovakve akcije, koje za cilj imaju upravo podizanje ekološke svesti. Na ovaj način, kako kažu, daju svoj doprinos u očuvanju planete Zemlje. Pored toga, sama akcija im je bila vrlo zanimljiva, jer su imali dodatnu priliku da se druže sa svojim drugarima.

Na današnji dan obeležava se Dan planete Zemlje. Izuzetno je bitno razmišljati o zaštiti i unapređenju životne sredine, ali je još važnije delati kako bi zajednički dom ulepšali i učinili ga srećnijim mestom za život, rekao je direktor Politehničke škole Iso Planić.

Prema rečima direktora OŠ “Sonja Marinković” Pajice Bašića zahvaljujući ovoj akciji, a pre svega đacima koji su učestvovali u sadnji, dvorište škole sada krase nove sadnice koje ga čine još lepšim. U okviru akcije tokom ove godine biće zasađeno preko 1200 sadnica lišćara, četinara i ukrasnog žbunja u 52 objekta škola i vrtića koje su donacija lokalne samouprave i „Goranskog rasadnika“.