Ekipa „Wolfsburga“ bila je prejaka za fudbalerke „Spartaka“

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona fudbalerke „Spartaka“, juče, su izgubile, na Gradskom stadionu, od aktuelnog prvaka Nemačke, ekipe „Wolfsburga“ sa 5:0.

Izuzetno kvalitetne gošće u potpunosti su opravdale ulogu favorita, a, uprkos ubedljivom porazu, mlade Subotičanke su se dostojno borile protiv mnogo jačeg i iskusnijeg protivnika, koji je već u prvom poluvremenu imao prednost od tri gola, a u poslednjih nekoliko godina redovno dolazi do završnice ovog prestižnog takmičenja.

„Golubice“ je možda malo poremetilo i to što su Nemice rano, već u 3. minutu, postigle prvi gol, a pet minuta kasnije povele su sa 2:0. Iako je „Wolfsburg“ imao terensku inicijativu, i fudbalerke „Spartaka“ imale su prilike da, preko Aline Bake i kapitena Violete Slović, savladaju golmana vicešampiona Evrope, ali je tim šansama nedostajala realizacija.

Na putu do šesnaestine finala Lige šampiona, Subotičanke su eliminisale prvake Moldavije i Bugarske i, sasvim zasluženo, i ove godine, našle su se među 32 najbolje ekipe na „starom kontinentu“, a revanš u Nemačkoj na programu je 16. decembra.