понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Edukativne radionice u Gradskom muzeju

Edukativne radionice u Gradskom muzeju

Učenici Školskog centra sa domom učenika ,,Dositej Obradović“ posetili su Gradski muzej i prisustvovali edukativnoj radionici i predavanju na temu Ledenog doba. Učenici su u sklopu ogledne nastave istorije kroz interaktivne radionice putem izložbe prirodnjačkog odeljenja Gradskog muzeja dopunili teorijska znanja.

Desetoro učenika 1.a razreda srednje škole Školskog centra ,,Dositej Obradović“ prisustvovalo je prezentaciji za koju su nam rekli da im se veoma dopala. Učenici su pohvalili izložbu i interaktivnu radionicu na kojoj su stekli nova praktična znanja.

Profesorka istorije i geografije, Sonja Vulić, istakla je da je želela da u okviru programa nastave istorije po kome obrađuju teme života u praistoriji i Ledenom dobu, svojim učenicima omogući da istoriju uče na njima lakši nacin, ogledno, kroz prezentaciju i izložbu.

Prema rečima Aniko Mihajlović, pegagoga Gradskog muzeja u toku godine 1500 đaka je posetilo izložbu prirodnjačkog odeljenja koja je posvećena prikazivanju okoline našeg grada na kraju Ledenog doba. Iako izložba još uvek nije spremna za publiku, đacima je najinteresantnija postavka u Gradskom muzeju. Iz muzeja poručuju da se nadaju da će izložba biti otvorena za sve sledeće godine za Noć muzeja.

Gradski muzej u Subotici organizuje edukativne radionice i prezentacije za sve osnovne i srednje škole na teritoriji našeg grada. Prijave je moguće izvršiti putem telefona svakog radnog dana.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u centru grada

Negativan primer zakorovljene površine u našoj akciji zabeležili smo iza zgrade Otvorenog univerziteta na parceli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.