Džudo klub Spartak spada u red rezultatski najupešnijih sportskih kolektiva u Subotici

Džudo klub Spartak spada u red rezultatski najupešnijih sportskih kolektiva u Subotici Za pola veka uspešnog postojanja i rada, kroz ovaj klub prošao je veliki broj istaknutih članova, koji su osvajali brojne medalje na raznim, ne samo domaćim, već i na mnogim prestižnim međunarodnim nadmetanjima.
Za to vreme, pored lepih uspeha, Džudo klub Spartak često se susretao i sa brojnim materijalnim teškoćama, a, mnogo puta , je i nedostatak adekvatne sale za treniranje predstavljao veliki problem.
Međutim, od nedavno, ovdašnji džudisti, konačno, su, u Hali sportova, dobili odgovarajući prostor za nesmetani rad, što je, još više, unapredilo njihove uslove za treniranje, pa, shodno tome, ne izostaju ni sve zapaženiji rezultati.

Ovogodišnja takmičarska sezona dobro je počela za džudiste Spartaka, jer se šestoro njihovih članova plasiralo na Prvenstvo Srbije, koje će se, 25. februara, organizovati u Beogradu. Taj podatak dovoljno govori u prilog tome da se u ovom uzornom sportskom kolektivu ozbiljno i sistematski radi sa svim uzrasnim kategorijama, a generalni problem ne samo u ovom, nego i u drugim sportovima, pored nedostatka finansijskih sredstava, ne retko , predstavljaju i previše ambiciozni roditelji, koji za svoju decu žele veliki uspeh preko noći, ne shvatajući da toga, a pogotovo u borilačkim sportovima, nema bez puno rada i odricanja.