Dvojica Subotičana na OI u Tokiju

Odbrojavanje je počelo, jer je još samo dva dana preostalo do zvaničnog početka 32. letnjih Olimpijskih igara, čiji će domaćin, sve do 8. avgusta, biti glavni grad Japana, Tokio.

Na toj najvećoj planetarnoj sportskoj smotri Srbija će imati 85 sportista, koji su izborili plasman postignutim rezultatima ili preko kvalifikacionih turnira.

Među njima su i dvojica Subotičana, plivač „Spartaka“, Andrej Barna, koji će se takmičiti na 100 metara slobodnim stilom, a, sa Urošem Nikolićem, Nikolom Aćinom i Velimirom Stjepanovićem, biće i u sastavu štafete 4×100 metara slobodno i nekadašnji veslač „Palića“, a sada član beogradskog „Partizana“, Martin Mačković, koji će se, zajedno u paru sa Milošem Vasićem, nadmetati u dvojcu bez kormilara.

Od naših sportista u Tokiju medalje se očekuju, pre svega, od teniskog reketa broj jedan, Novaka Đokovića, vaterpolista, odbojkašica, košarkašica i basketaša 3×3, mada su, uprkos izuzetno jakoj konkurenciji, i ostali reprezentativci Srbije spremni da se istaknu i da iznenade svoje rivale.

Na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju zastavu Srbije nosiće košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, a nadmetanja će biti održana u rekordna 33 sporta.

Nadamo se da će predstojeća Olimpijada u Tokiju proteći u najboljem redu i u fer i sportskoj atmosferi i da će reprezentativci Srbije ostvariti svoja očekivanja.