Dva srebra i jedna bronza za Srbiju na Prvenstvu sveta u košarci za veterane

Ženska košarkaška ekipa Srbije okitila se srebrnom medaljom na ovogodišnjem Prvenstvu sveta za veterane i veteranke, u kategoriji do plus 35 godina, ,koje je održano u Italiji.

U finalu naše reprezentativke izgubile su od Brazila sa 57:46, a na putu do finala one su pobedile domaćina, Italiju, sa 61:46. U drugoj utakmici Srbija je poražena od Rusije sa 82:65. U četvrtfinalu naše devojke savladale su Češku sa 61:49, a u polufinalu revanširale su se Ruskinjama za poraz u osmini finala, jer su slavile sa 53:49.

Ženska veteranska reperezentacija Srbije u košarci bila je sastavljena od nekadašnjih igračica iz: Beograda, Novog Sada i iz Subotice, a čast našeg grada sportova branile su: Rada Vidović, Dejna Baki, Angela Đelmiš, Sandra Jurić i Melinda Gubi

Na istom takmičenju muška košarkaška selekcija Srbije okitila se srebrnim odličjem u kategoriji plus 45 godina, pošto je u finalu izgubila od Crne Gore sa 70:62, a naši momci izborili su i bronzanu medalju, ali u kategoriji do 50 godina i stariji, nakon trijumfa protiv odgovarajuće selekcije Ukrajine od 59:58, do kojeg su došli posle lavovske borbe i tek posle produžetaka.
Desetkovani povredama, košarkaši Komaraca Tigrastih iz Subotice nisu uspeli da osvoje medalju na FIMBA Svetskom prvenstvu veterana, u italijanskom gradu Montekatini, pošto su završili sna odličnom četvrtom mestu u kategoriji plus 35 godina.