Dugogodišnji kapiten FK „Spartak“ Vladimir Torbica , i zvanično, je završio svoju igračku karijeru

Dugogodišnji kapiten Fudbalskog kluba „Spartak“ Vladimir Torbica, posle 357 odigranih mečeva u plavo-belom dresu, juče, je, i zvanično završio svoju igračku karijeru.

U tu čast, na Gradskom stadionu, odigrana je revijalna utakmica između nekadašnjih Torbicinih saigrača, koje su kao treneri predvodili Zoran Milinković i Petar Kurćubić, i sadašnjih prvotimaca „Plavih golubova“. U tom duelu trijumfovali su Vladini prijatelji, za koje je dva pogotka postigao slavljenik, dok su se u listu strelaca upisali još i : Vojo Ubiparip, Darko Bošković i Damir Opačić. Dva gola za „Spartak“ realizovao je Nemanja Mladenović, a jedan pogodak postigao je Nikola Tripković.

Na tom revijalnom meču, koji je trajao sat vremena, Vladimir Torbica ušao je u igru u simboličnom osmom minutu, a teren je, uz ovacije i aplauze, napustio minut pre kraja završetka, uz novinarsku konstataciju da je, po onome što je, juče, pokazao na terenu, možda, i prerano okačio kopačke o klin.

Nakon oproštajne utakmice, koja je organizovana u čast Vladimira Torbice, Fudbalski klub „Spartak“ povukao je iz upotrebe dres sa brojem osam, koji je popularni „Torba“ sa ponosom nosio više od jedne decenije.

Iz jedne izuzetno bogate fudbalske karijere, kakvu je imao ovaj primerni sportista i izuzetno skroman čovek, jako je teško izdvojiti jednu utakmicu ili gol od posebnog značaja. Međutim, nekih momenata, Vladimir Torbica, ipak, će se uvek rado sećati i oni će zauzimati specijalno mesto u njegovoj sportskoj biografiji.