„DSHV – LSV – Ujedinjeni za demokratsku Suboticu“ 

Odbornička grupa „DSHV – LSV – Ujedinjeni za demokratsku Suboticu“  uputila je predsedniku Skupštine grada, dr Balintu Pastoru zahtev za sazivanje hitne, vanredne sednice Skupštine grada s jedinom tačkom dnevnog reda – Proglašenje elementarne nepogode – suša.

Odbornici koalicije „DSHV – LSV – Ujedinjeni za demokratsku Suboticu“  traže i da se donese odluka o formiranju komisije koja bi utvrdila štetu i na osnovu toga zahtevala od Vlade Republike Srbije da proglasi stanje elementarne nepogode od suše.

Odbornici  navode kako su pojedine poljoprivredne kulture zbog suše pretrpele ogromnu štetu te će prinosi biti minimalni zbog čega bi u okviru mera ublažavanja posledica suše trebalo prilagoditi davanja poljoprivrednika Republici, Pokrajini i lokalnoj samoupravi. Takođe se navodi da bi porez na imovinu, naknadu za odvodnjavanje, kao i doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti trebalo reprogramirati na pet godina s grejs periodom od dve godine. Odbornici traže da se u stanje privremenog mirovanja poljoprivrednicima stave-rate kredita, rate prema fondovima i lizing kućama te da se cene zakupa državne zemlje prilagode situaciji nastaloj usled proglašenja elementarne nepogode.