Drugi susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine

Kako bi privukli što veći broj budućih studenata i kako bi učenike srednjih škola upoznali sa ustanovom, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija održan je Drugi susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine. Na susretu se okupilo 35 učenika koji su prezentovali maturske radove, a učenici čiji radovi su ocenjeni kao izuzetni su oslobođeni plaćanja upisnine na VTŠ.

Učenici iz Bečeja, Ade, Kanjiže i Subotice koji pohađaju srednje škole tehničke struke u pratnji mentora su prezentovali svoje maturske radove stručnom žiriju. Učenici smatraju da je ova manifestacija prilika za vežbu i razbijanje treme pred polaganje maturskog ispita.

Visoka tehnička škola strukovnih studija ove godine je po drugi put organizovala Susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine. Organizatori su zadovoljni s obzirom na činjenicu da je prošle godine bilo 20 učesnika, a ove godine 35.

Radovi učenika bili su iz oblasti informatike, mašinstva, mehatronike i elektrotehnike, a stručni žiri sačinjen od profesora Visoke tehničke škole strukovnih studija izabrao je najbolje. Radovi koji su ocenjeni kao izuzetni su autorima omogućili da ukoliko odluče da upišu ovu obrazovnu ustanovu budu oslobođeni plaćanja upisnine, dok su za ostale najbolje ocenjene radove sponzori obezbedili simbolične nagrade.