Drugi probni završni ispit u ponedeljak i utorak

Učenici završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak i utorak će polagati drugi probni završni ispit. Prvog dana kod kuće će rešavati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika i kombinovani test, dok će drugog u školi polagati ispit iz matematike.

Ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, učenici 8. razreda osnovnih škola drugi probni završni ispit polagaće nešto drugačije u odnosu na prethodne godine. Naime, u ponedeljak 1. juna učenici će po unapred utvrđenom rasporedu, dolaziti u školu sa đačkim knjižicama kako bi zajedno sa odeljenskim starešinama proverili tačnost ličnih podataka i podataka o uspehu tokom školovanja u bazi podataka, a đačke knjižice će ostaviti kod odeljenskog starešine. Tada će učenici dobiti testove iz srpskog odnosno maternjeg jezika, kao i kombinovani test koje će rešavati kod kuće istog dana. Rešene testove donosiće u utorak u školu, kada budu dolazili na polaganje testa iz matematike.

Test iz matematike učenici će polagati u prostorijama škole od 8 ili 11 časova, u zavisnosti od veličine škole i broja odeljenja 8. razreda, budući da još uvek maksimalno 9 učenika može boraviti u učionici. Đaci, u zavisnosti od toga u koje vreme polažu test iz matematike, u školu moraju doći u 7,15 ili 10,15 časova.

Završni ispit đaci 8. razreda polagaće 17, 18. i 19. juna u svojim školama.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime