Dozvoljene posete u gerontološkim centrima i domovima za stare

Od danas su odlukom Kriznog štaba za zdravstvo Vlade Republike Srbije dozvoljene posete u gerontološkim centrima i domovima za stare. Posete će biti realizovane iskljućivo pod striktno definisanim uslovima.

Prema instrukcijama koje je donelo Ministarstvo rada, omogućene su posete korisnicima ovih ustanova, između ostalog to podrazumeva da se posetiocima vrši provera temperature i drugih simptoma bolesti covid 19. Posete će se realizovati isključivo u kontrolisanim uslovima.

Korisnici mogu imati posete dva puta sedmično, a one mogu trajati najduže 15 minuta po osobi. Posete moraju biti unapred zakazane i mogu se realizovati svakim danom, u povoljnim vremenskim uslovima kada je temperatura vazduha iznad 18 stepeni,nema kiše ni vetra i to u okviru dvorišta ustanove. Na sajtu Gerontološkog centra u Subotici, od sutra će se nalaziti i poseban obrasac za popunjavanje odnosno zakazivanje posete, kažu iz Gerontološkog centra.

Prema instrukcijama nadležnog Ministarstva posetioci ne mogu da se kreću po ustanovi već mogu da borave samo na mestu odredjenom za posete, gde najviše mogu biti dva posetioca i jedan korisnik.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime