Donacija za vrtić “Petar Pan” u Donjem Tavankutu

Nemačka firma “Bama” donirala je moderni kutak, uređen peščanik i ogradu , za jasleni uzrast vrtiću “Petar Pan” u Donjem Tavankutu.

Valerija Tot, direktorka kompanije „Bama“, istakla je da njihova firma ima snažnu posvećenost društveno odgovornim projektima i humanitarnom radu.

“Roditelji su nam se obratili za pomoć i rekli da vrtić ima potrebu za ogradom i prostorom za igru za jasleni uzrast. Važno je da deca od malih nogu razvijaju motoriku“, rekla je Valerija Tot.

Tehnički direktor PU “Naša radost” Veljko Vojnić zahvalio se na donaciji i istakao da će omogućiti deci da razvijaju svoje motoričke veštine, pružajući im prostor za kreativnost i maštovitu igru.

„Želim još jednom da se zahvalim firmi „Bama“ koja je izdvojila sredstva da napravi ovaj kutak za jasleni uzrast za našu decu u vrtiću „Petar Pan“ u Donjem Tavankutu. Donacija su nam potrebne i u drugim vrtićima i pozivam firme, kompanije, roditelje da nastave da nam posvećuju pažnju. U našoj ustanovi boravi 4.600 dece, a imamo 58 objekata. U planu je proširenje kapaciteta, konkretno u Donjem Tavankutu, jer ima potrebe. Očekujemo da se završi objekat u okviru crkve ovde u Tavankutu i to za sledeću školsku godinu. Grad planira da otvori dodatna dva odeljenja i to najverovatnije u okviru ambulante u Tavankutu naredne školske godine“, rekao je Vojnić.