Donacija Opštoj bolnici

Socijalna služba grada Minhena donirala je Opštoj bolnici 20 kreveta sa novim dušecima i natkasnama. Ova donacija pomoći će u obnavljalju bolničke opreme koja je dotrajala.

Donaciju je obezbedila Socijalna služba Minhena- Kancelarija za stanovanje, migracije i pomoć. Bolnička oprema u vidu hidrauličkih kreveta sa novim dušecima, noćnih ormarića i opreme za ishranu bolesnika dopremljena je iz Ulma. Direktor Bolnice, dr Slobodan Puškar rekao je da će donirani kreveti biti raspoređeni na 4 odeljenja gde su kreveti najlošiji.

Sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović istakla je da Subotica i Minhen imaju izuzetno dobru saradnju koja traje već skoro dve decenije. Po njenim rečima značaj donacije ogleda se i u tome što subotička Bolnica pokriva region Severne Bačke prema kome gravitira više od 200.000 ljudi.

Opšta bolnica je tokom prošle godine dobila donaciju u vidu 30 kreveta sa novim dušecima, zatim mobilni rendgen, ultrazvučne aparate, holter ekg aparate, a svaka donacija po rečima direktora Bolnice predstavlja poboljšanje kvaliteta lečenja i pomaže medicinskom osoblju u svakodnevnom radu.