Donacija Istarske županije za mališane PU „Naša radost“

Svečano uručenje poklona vrtićima u kojima se vaspitno-obrazovni rad realizuje na hrvatskom jeziku održano je juče u dvorištu Hrvatskog nacionalnog veća. Sredstva za opremanje vrtića obezbedila je Istarska županija.

Opremljenost vrtića izuzetno je važna jer pokazuje da su objekti spremni da na najbolji način prime mališane i pruže im kvalitetno obrazovanje i vaspitanje, rekao je Nenad Temunović, vaspitač u vrtiću “Petar Pan”. Ovom donacijom obezbeđeno je između ostalog 103 stolova i stolica, 237 knjiga, 47 didaktičkih materijala, 26 kompleta pribora za pisanje i bojanje, 16 edukacijskih igara i 17 pokretnih igračaka.

Tokom ove godine grad je izdvojio 30 hiljada evra za nabavku didaktičkog materijala i igračaka, ali kako tehnički direktor PU “Naša radost”, Veljko Vojnić ističe, svaka donacija je značajna jer predstavlja pomoć ne samo PU nego i lokalnoj samoupravi, te je izrazio zahvalnost donatoru. Kako je najavljeno, u predstojećem periodu postoji mogućnost i da se otvori celodnevni boravak za mališane u Tavankutu.

U PU “Naša radost” trenutno je upisano 4430 dece, a oko 120 mališana raspoređeno je u četiri objekta u kojima se vaspitno-obrazovni rad realizuje na hrvatskom jeziku.