Dom zdravlja

Služba hitne medicinske pomoći u junu je imala prosečnih 1000 intervencija lekarskih ekipa na terenu, dok je u ambulanti pregledano 1600 pacijenata. Tehničari su obavili 800 transporta na specijalističke preglede i terapije u kućnim uslovima. PR Doma zdravlja dr Mihaela Budimski navodi da se veći broj pacijenata javlja u ambulantu Službe hitne medicinske pomoći, te da tokom vikenda taj broj dostiže i 350 pregleda. Pomoć češće traže stariji pacijenti koji se teže adaptiraju na promenljive vremenske uslove kao i radno sposobno stanovništvo.

Od nedelje, 1. jula, pacijenti kojima je neophodan pregled lekara opšte prakse u periodu dežurstva (subota od 14 do 20 časova, nedelja od 7 do 20 časova, kao i praznicima), će se javljati u ambulanti IV na Halaškom putu. Noćno dežurstvo od 20 časova do ponoći će se vršiti kao i do sada u Službi hitne medicinske pomoći.
U Službi hitne medicinske pomoći prioritet imaju pacijenti čije stanje zahteva hitno zbrinjavanje kao i terenske intervencije po prijemu poziva.

U dečijem dispanzeru su u toku sistematski pregledi dece koja na jesen kreću u vrtić. Podsećamo roditelje da sistematski pregled mogu zakazati kod izabranog pedijatra ili mogu doći sa detetom petkom, kada se rade sistematski pregledi u dve smene.